zachte kracht door diepe ontspanning. 
.

wat is HypnoBirthing

Hypnobirthing is zowel een methode als een filosofie die ervan uit gaat dat de geboorte van een kindje een volkomen natuurlijk en fysiologisch proces is, waarbij heftige pijn, complicaties en medische ingrepen niet noodzakelijk aanwezig hoeven te zijn. Hypnobirthing gaat ervan uit dat ieder kindje het recht heeft om op een kalme, ontspannen en liefdevolle manier geboren te worden.


Hypnobirthing is ontwikkeld door de Amerikaanse Marie Mongan. Inmiddels is het succes van hypnobirthing verspreid over de hele wereld, duizenden vrouwen kiezen ervoor om de geboorte van hun kindje op een andere manier te ervaren.

Of je nou thuis of in het ziekenhuis gaat bevallen, of het je eerste baby is of je derde: hypnobirthing heeft waardevolle voordelen. Ontspannen, kalm en vol vertrouwen de bevalling tegemoet gaan, dat is van essentieel belang om je kindje rustig en gemakkelijk op de wereld te brengen.

Via een zeer eenvoudig programma van zelfhypnose en educatie leren aanstaande ouders stress en angsten ten opzichte van bevallen los te laten en de geboorte te plannen en te realiseren die bij hen past en waarvan zij dromen. Waarom ervaren vrouwen dan vaak zoveel ongemak en stress tijdens de bevalling? Het sleutelwoord is angst; angst die diep in ons onderbewustzijn verankerd zit, door verhalen van anderen, door wat we zien op tv en lezen in boeken en bladen.

Hypnobirthing maakt gebruik van zelfhypnose. Bij zelfhypnose ben je volledig zelf in controle over je lichaam en gedachten. Hypnose is een hulpmiddel om toegang te krijgen tot je onderbewustzijn waar angsten zitten, deze kunnen we verwijderen en ombuigen naar vertrouwen en positieve gedachtes en overtuigingen ten opzichte van geboorte, je lichaam zal hierop reageren, het weet precies hoe het moet werken om gemakkelijk te bevallen als er geen angsten zijn die het tegenhouden.

Hypnobirthing gelooft in het belang van de samenwerking tussen de aanstaande moeder, vader (of geboortepartner) en baby. De methode ondersteunt de aanstaande vader of geboortepartner bij zijn rol om een veilige en ontspannen sfeer te waarborgen zodat moeder zich compleet kan overgeven aan het magische proces van haar lichaam; de geboorte.


"When you change the way you view birth, the way you birth will change.” (Marie F. Mongan)
 
 
 
 
Kaart
Opbellen
E-mail
Info