zachte kracht door diepe ontspanning. 
.

Cursus


Wat:  Groepscursus HypnoBirthing

Waar:   Alkmaar

Wanneer:  4  lessen  van 19:00 - 22:00,   Ieder kwartaal start een nieuwe reeks van 4 lessen. (let op de weekdag waarop de cursus plaatsvind kan per cursus reeks variëren)

Prijs:  290,-Euro per stel. Je aanmelding is definitief na het betalen van een aanbetaling van 50 Euro. Het overige bedrag graag  max. 2 weken voor aanvang van de cursus overmaken.

volgende cursus start maandag avond 7 juni . 2021 . (deze cursus zit vol)  Data cursus: 7, 14, 21 en 28 Juni.  Via het formulier onderaan deze pagina kun je je aanmelden/info aanvragen.


De cursus hypnobirthing is gericht op het voorbereiden van de geboorte van jullie kindje, een bijzondere, ontspannen en liefdevolle geboorte. 

De basis wordt gelegd door de intensieve cursus hypnobirthing. Deze bestaat uit  4 bijeenkomsten. De groep bestaat uit 4 a 5 stellen, zo blijven een intieme sfeer en persoonlijke aandacht gewaarborgt. Jullie krijgen de methode (ontwikkeld door de Amerikaanse Marie Mongan) op een gestructureerde manier aangereikt, door een combinatie van theorie en praktische oefeningen.

Het boek en de audio bestanden (MP3) die jullie zullen ontvangen ondersteunen je om je thuis voor te bereiden en te oefenen. De meeste cursisten wonen de cursus bij tussen 25 en 35 weken zwangerschap, het advies is om een minimum van 4 weken te hanteren tussen het einde van de cursus en de uitgerekende datum, dit geeft genoeg tijd om de oefeningen thuis eigen te maken.

 In de cursus leren jullie:

  • Over de werking van de geboortespieren; zoals die vanuit de natuur zijn ontworpen om optimaal hun werk te doen.
  • Technieken om jezelf diep te ontspannen tijdens de bevalling.
  • Om de natuurlijke endorfine (pijnremmer) in je lichaam te activeren.
  • Om angsten en negatieve geloofsovertuigingen over bevallen los te laten, in plaats daarvan leer je vertrouwen te hebben in de kracht van je eigen lichaam en in het positieve verloop van de geboorte.
  • Verschillende ademtechnieken zodat je tijdens de bevalling diep kunt ontspannen en er meer zuurstof naar je geboortespieren kan gaan.
  • Om nog beter naar de signalen van je lichaam en je baby te luisteren.
  • Het maken van een geboorteplan, en het communiceren van jullie wensen met zorgverleners.
  • Over gezonde voeding die je lichaam ondersteunt tijdens de zwangerschap.
  • De geboortepartner zal leren hoe hij de aandacht van de aanstaande moeder kan vasthouden zodat ze zich kan focussen op de bevalling.
  • Je zult het hypnobirthing-boek ontvangen (engelstalig) en de officiele HypnoBirthing oefen CD (Nederlandstalig).                                                     

 
 
 
 
Kaart
Opbellen
E-mail
Info