zachte kracht door diepe ontspanning. 
.


10 redenen om te kiezen voor HypnoBirthing.

Ben je in verwachting en twijfel je nog of HypnoBirthing wel iets voor jou is? Lees hier 10 redenen om te kiezen voor HypnoBirthing!


1. Een kortere en soepelere bevalling. Pijn ontstaat vanuit het perspectief van angst, angst veroorzaakt verkrampende hormonen en vlakke ademhaling waardoor daadwerkelijk pijn ontstaat. Vrouwen die HypnoBirthing technieken gebruiken ter voorbereiding op de bevalling leren makkelijke ontspannings- ademhalingen en vervangen angst perspectief voor een positieve verwachting op een comfortabele bevalling. Hierdoor worden endorfines; natuurlijke "feel good" hormonen aangemaakt die het geboorte proces soepeler maken, lichaam en "mind" werken samen, het resultaat is een kortere en makkelijkere bevalling.


2. Beduidend minder pijn tijdens de bevalling. Vrouwen die een Hypno-geboorte ervaren hebben een ander perspectief van pijn. In plaats van pijn voelen ze vaak eerder het samentrekken van de baarmoederspieren of een gevoel van druk in hun buik. Het gebruik van ontspannende ademhalings technieken bevordert de aanmaak van endorfines waardoor het lichaam ontspant en de moeder aandachtig met haar lichaam mee kan werken tijdens de geboorte van haar baby. Ook al beloofd HypnoBirthing geenn pijnloze bevalling, geven vrouwen die gebruik maken van HypnoBirthing nooit aan overweldigende pijn te ervaren zoals de meeste vrouwen tijdens hun bevalling.


3.  Geeft je een diepere verbinding met je lichaam en je baby tijdens de bevalling. Het gebruik van pijnbestrijding tijdens de bevalling verbreekt de verbinding tussen de moeder, haar lichaam en haar baby. Bij HypnoBirthing is pijnbestrijding meestal niet nodig, de moeder is in contact met ieder deel van haar lichaam op een super bewuste manier. Ze voelt precies wat haar lichaam nodig heeft om de bevalling te versoepelen. Dit geeft moeder en haar baby de ruimte voor een positieve geboorte ervaring die het kindje een warm welkom geeft in het leven.

4. Sneller herstel na de bevalling. Moeders die gebruik maken van ontspannings technieken en een nieuwe kijk op de sensaties in hun lichaam herstellen na de bevalling makkelijker en sneller.

5. Visualisatie en ontspannings skills die je in de cursus leert helpen en voorkomen complicaties zoals inscheuren. Gebruik maken van visualisatie en verbeeldend vermogen tijdens de bevalling is extreem effectief. Als je bewust in je hoofd een beeld maakt reageert je lichaam hier automatisch op met een verandering. Met deze tool ontstaat er een samenwerking tussen lichaam en geest waardoor moeders inscheuren kunnen voorkomen en zelfs baby's die in stuit liggen kunnen laten draaien!

6. Omdat baby minder trauma ervaart tijdens de geboorte slaapt en drinkt hij beter. Baby's die relaxed en ontspannen worden geboren ervaren minder trauma tijdens de bevalling en zijn zelf ook meer ontspannen. Dit heeft positieve invloed op de hechting met de ouders, het slaap en voedings ritme, dit geeft een relaxede sfeer rondom het hele gezin!

7. Beduidend minder kans op postnatale depressie. Moeders die hebben leren samenwerken met hun lichaam en geest tijdens een HypnoBirhing zwangerschaps cursus vertonen beduidend minder vaak postanale depressies. Tijdens een kalme geboorte worden natuurlijke instincten wakker in moeder, ze is verbonden met haar kind tijdens de zwangerschap en geboorte. Dit geeft haar de kracht en zelfverzekerdheid die ze ook nodig heeft om voor het kind buiten de buik te zorgen.

8. Geen verdovende medicatie tijdens de bevalling en daarna betekend een gezondere en blijere baby. Baby's die geen verdovende medicatie in hun lijfje krijgen via moeders bloedstroom zijn alerter en meer verbonden met hun omgeving als ze geboren worden. Deze baby's zijn veel gezonder doordat ze niet blootgesteld zijn aan chemische middelen tijdens hun komst. Hun Immune systeem en zenuwstelsel kan zich beter ontwikkelen, helemaal zelf. Gezonde baby = Blije baby!

9. Het zelfvertrouwen en "personal empowerment" die je krijgt door de bevalling zijn onbetaalbaar. Moeders die Hypno geboortes ervaren beleven een ongelovelijke groei in zelf vertrouwen, empowerment en bewustzijn over hun gedachten, emoties en gevoelens. Deze eigenschappen zijn onbetaalbaar, niet alleen voor de bevalling maar ook voor het moederschap, het vrouw zijn, de mens.

10. De ontspannings technieken die je leert bij HypnoBirthing zijn super handig voor het ouderschap! Het ouderschap kan soms uitputtend zijn! De ontspannings technieken zijn super handig als je engeltje iets doet wat jou frustreert of als je moeite hebt met in slaap vallen. Hypnose leert je skills die je overal in je leven kunt inzetten!


Binnenkort start de volgende cursus HypnoBirthing in Alkmaar! kijk hier voor meer info. 
 
 
 
Kaart
Opbellen
E-mail
Info